PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bİr ÖnƏrİ kİmİ

M.ƏRĞƏVAN
09-08-2009, 09:56 PM
BİR ÖNƏRİ KİMİ

Salam sayın dostlar
Hər zaddan öncə deyim ki , hər bir yayım evinin özünə özəl bir qusal amacı vardi . Sozun sozu yayım evidə bu istək uğrunda yürüməkdədi .Uğurlar olsun , sayın qarandaşçılar !

Məndə sinzlər kimi bir zadlar ortaya qoymaq diləyindəyəm . Hər nə varımdirsə göz qabağındadı . Varını verən utanmaz deyə bir önəri ilə paylaşmaq istədim Bu önəri buyruq kimi deyil bəlkə bir ərkövünlik düşüncəsidi deyəyəcəyim bu
işim yazıb və oxumaqdı . Hər bir qoşuqçunun və öykuçunun yaradıclığını sevər--sevər oxuyuram . Ancaq öz düşüncəmi deməyirəm . Bununda gerçək bir nədəni var . Atalar demış , saxla samanı , gəlir zamanı . Bir gün olur məndə yazılımışlar için öz sözümü deyərəm .
Məni tədirgin qılan bir nədən düşündürür .Yayım evində yayılmış qoşuqlarda bir çox fars və ərəc sözcükləri dönə--dönə yazılır . Örnək olaraq inthar sözü . Mənim sevimli dostlarım !--bu inthar kimi sözcükləri yaşadığımıza görə , özümüzüdə inthara sürükləyə bilərik . Bu inthar sözünün türkcəsi var mi ?
--Var !
Böylə var olan yerdə , nədən inthar sözünü saqqız kimi çeynəyirik !?--Bu çatışmazlıq deyil mi !?
Öncə bu ələşdirici özüm içindi və sonra , qızım sənədeyirəm , gəlinim sən eşit !!!
gözəl paylaşmalar ilə

M . Ərğəvan

M.ƏRĞƏVAN
12-02-2009, 10:04 AM
uzaqdan bir salam sevgili Səid Muğanlı üçün

Quşqusuz Səid bəy , sevimli qoşuqçularımızdandi .
Mənim kimi bir çoxları maraq ilə oxuyurlar . Ancaq
biz güneyilirəin əlifabet zorluğu olmamışdi . İstərdim
Səid bəy və başqa dostlarımız ərəb və latınca sitəyə
əkləsinlər . Buna nədən bizdən savayı türk dünyasıda
sitə ilə ilgilənir . Əyər dostların bilgsyarda alfabet sorumu
yoxdursa , latıncəyədə çevirsinlər . Çünki dəyərli dostların
dəyərli yazıları , yalnız Güney üçün deyil , məncə !

M . Əğəvan

Seid xisroshah
12-02-2009, 11:10 AM
Sayın M.ərğəvan`a təşəkkürlər.
bu məsələ barəsində yazmaq istəmirəm. sadəcə Azconvert (http://sourceforge.net/projects/azconvert/files/AzConvert_3.1.3_setup.zip/download) programına bağlaç vermək istirəm. bəlkə beləcə bu problem az`da olsa çözülür diyə.
sayğılar,