PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancıların gözüylə Türklər

Dumrul
07-05-2009, 11:40 AM
"Bütün uluslar arasında ən namuslu eləcə də dostluq qurmada çəkinmiyəcək olan yalnızca Türklərdir. Yabancı etgisi altında qalmamış olan bir kəndə gidecek olursanız; gerçək qonaqsevərliyin ne demek olduğunu orada görüb öyrənirsiniz."William Martin

"Poltava'da esir olurdum. Bu mənim üçün bir ölümdü, qurtuldum. Buğ nehri önünde tehlike daha güclü olarak belirdi; önümde su, ardımda düşmən, təpəmdə cəhənnəmlər püskürən günəş...
Su məni boğmak, düşman məni parçalamak, günəş məni əritmək istirdi; yinə qurtuldum.
Ancaq bugün əsirəm, Türklərin əsiriyəm. Dəmirin, alovun, suyun edəmiyəcəyini onlar mənə etdilər, əsir etdilər. Yalnız
ayağımda qandal yok, dustaqda da deyiləm; istədiyimi edirəm. Ancaq bu kəz da şəfkətin, asalətin, nəzakətin əsiriyəm. Türklər məni işte bu əlmas bağa sardılar. Bu qədər ərdəmli, bu qədər asil, bu qadar qahraman bir ulusun arasında özgür bir əsir olarak
yaşamak, bilsən ne kimi dadlı." Demirbaş Şarl -İsveç Kralı

İnsanları ucaldan iki büyük üstünlük nitəlik vardır: Erkəyin qorxmazı, qadının namuslu olması. Bu iki üstün nitəliyin yanında erkəyi, qadını onurlandıran bir üstün nitəlik vardır.Gərəkəndə çəkinmədən canını vətəni üçün verə bilmək. İştə Türklər bu üstün nitəliklərlə ərdəmlərə iyə qəhrəmanlardır. Bundan dolayı Türkler öldürülebilir, ancaq mağlup edilməzlər."
Napoleon Bonaparte -Fransız İmparatoru

Türklər devlət yıxmaqda, devlət qurmakda birinci sınıf ustadılar. Ülkələri deyil kqıtaları altüst etmişlər. korkunç saldırışlar arasında sarsılması rahat olmayan egemənliklərini yaratmışlardır. Tarix Türklərdən çox şey öyrəndi. Onların əlindən çıxma böyük yapıtlar, uygarlıq üçün birer süs olmakdadır.
Hammer

Türklərin yalnız sonsuz bir cəsarəti deyil, iradələri sərsəmləşdirən bir sihirbaz zəkası vardır. İşte Türk, bu zekasıyla zafər qazanır, uygarlıklar yaradır insanlıq dünyasında ən onurlu qulluğu başarır.Bunun üçün Avrupa'nın yarısını yüzıllərcə boyunduruq altına almak başka türlü olamazdı.
Çarnayev(Rus Komutan)

Savaşın dadını almaq isteyen herkəs Türklərlə savaşmalıdır.
Towsend (İngiliz Komutan)

Türklər bir soy,bir ulus olaraq yerüzünün ən şərəfli insanlarıdır.
Onları savaşda görmək istirəm,deyirlər onlar savaşırkən tanrı yükskliyinə ucalırlar.
La Martine

Türk işin görər, gərəkirsə sözün sonra danışar.

Fransız ata sözü

Qaynaq:dilimiz